Síguenos

MÚSICA MOLT MÉS...
BACK TO TOP

Blog list

Jazztrònica presenta a Soul II Soul per primera vegada a Barcelona i inaugura el Mes i Mes festival en l’únic concert a Espanya de la seva actual gira

Jazztrònica presenta a Soul II Soul per primera vegada a Barcelona i inaugura el Mes i Mes festival en l’únic concert a Espanya de la seva actual gira

  • La banda llegendària debutarà en un esdeveniment públic al nostre país el 28 de juliol, en el Palau de la Música de Barcelona, a les 22 h, en una actuació promoguda per Jazztrònica.
  • Soul II Soul va transformar en els 90 la cultura urbana del Regne Unit, va signar alguns dels grans èxits de la música negra i va rebre dues Grammy.
  • L’actuació s’emmarca en un acord entre Jazztrònica i Més i Més que va arrencar el mes de març passat amb una programació estable en el club Jamboree (Barcelona).

Barcelona, 11 d’abril de 2022.

De la mà de Jazztrònica, Soul II Soul inaugurarà el Més i Més Festival’22 i oferirà a Barcelona l’únic concert a Espanya de la seva actual gira. L’actuació tindrà lloc el dijous 28 de juliol, a les 22 h, al Palau de la Música, i serà la primera vegada que aquesta banda llegendària toca al nostre país en un acte públic (amb anterioritat ho havia fet en esdeveniments privats).

Soul II Soul és una banda coneguda per signar alguns dels grans èxits mundials de la música negra dels 90, pels quals va rebre dos Grammy i altres distincions. En la seva trajectòria, ha recorregut mig món i ha protagonitzat gires com l’actual, ‘Club Classics Tour’, que al Regne Unit està esgotant les localitats de diversos aforaments. L’actuació a Barcelona acabarà amb una anomalia històrica: l’absència en els nostres escenaris d’un grup que en els 90 també va aconseguir un èxit notable al sud dels Pirineus. També reforçarà l’acord de col·laboració entre Mas i Mas i Jazztrònica, un vincle que va arrencar al març amb la celebració a la sala Jamboree (Barcelona) de Jazztrònica XS, una reeixida programació de jazz, electrònica i músiques afins.

 

Pioners de la música electrònica dels 90

Amb més de tres dècades de trajectòria, els orígens de Soul II Soul es remunten a mitjan dècada dels 80, quan un grup de joves londinencs, encapçalat pel discjòquei Jazzie B, va transformar la cultura urbana, renovant el concepte de ‘Sound System’ —construint el seu propi equip de so— i el de la música negra: substituint el discurs resistencialista del reggae per una apel·lació a l’optimisme, a l’autoconfiança, a “reflectir la cultura del carrer tal com era,” segons Jazzie B. Aquella petita revolució va donar lloc a la banda més rellevant de la història de la música afrobritánica: Soul II Soul. Amb una fórmula en la qual barregen “una mica d’hip hop, reggae, funk i pop,” diuen, i guanyant-se alhora la complicitat del públic, Soul II Soul va aconseguir realitzar una música “que no s’assemblava a res que s’hagués escoltat fins al moment,” asseguren. No en va, amb el seu primer àlbum ‘Club Classics. Vol. One’ (1989) ja van aconseguir els primers llocs de les llistes d’èxits, un triomf que es va repetir amb ‘Vol. II’ (1990). Soul II Soul va gravar fins a 1997 tres discos més i va signar èxits com “Back To Live” i “Keep On Movin”. El seu llegat roman en la figura de Jazzie B, en l’actualitat en prestigiós DJ, productor i radiofonista al Regne Unit.

Les entrades per al concert de Soul II Soul ja es poden adquirir en masimasfestival.com i jazztronicafest.com.