Síguenos

MÚSICA MOLT MÉS...
BACK TO TOP

Blog list

Jazztrònica torna aquest 2022 amb nous formats, nous escenaris i més artistes internacionals

Jazztrònica torna aquest 2022 amb nous formats, nous escenaris i més artistes internacionals

Al llarg del 2022 passaran pel festival més de 100 artistes entre els quals Slum Village, Kenny Garret, Rich Medina, Binker & Moses, Roy Ayers i Big Menu

Més enllà d’una edició mensual als jardins del TNC, a la programació d’enguany s’hi sumen sessions a la sala Jamboree de Barcelona cada divendres i dissabte a partir del març

 

Barcelona, 10 de febrer de 2022

El festival Jazztrònica Fest & Market, que va fer “sold out” en les tres edicions anteriors, torna amb noves propostes i un major nombre d’artistes internacionals aquest 2022. La programació manté l’edició mensual al jardí principal del Teatre Nacional de Catalunya i suma el format Jazztrònica XS que s’inciarà amb una programació estable a la sala Jamboree els divendres i dissabtes a partir de les onze de la nit.

 

La fusió entre el jazz i l’electrònica torna als jardins del TNC amb el Jazztrònica Fest & Market

Amb artistes i grups com Slum Village, Rich Medina, Binker & Moses, Kenny Garret, Kevin Yost & the jazz Influence; el nord americà Roy Ayers, Dj toner Quartet ft. Erik Truffaz, Zoe’s Shangai o el trio barceloní Big Menu, el jardí del TNC acollirà un o dos cops al mes Jazztrònica Fest & Market. La primera edició d’aquest format tindrà lloc el diumenge 20 de març i començarà de la mà de Dj Torner quartet ft. Erik Truffaz & M.Ayza, de 12:30 a 13:45. També es podrà gaudir de les actuacions de Blue Lab Beats, de 14:30 a 16:00, seguits d’un tàndem de djs que anunciaran en breu.

 

Es tracta d’un esdeveniment per a tots els públics i pensat per passar-hi el dia. En aquest sentit, l’horari d’obertura serà d’11h a 20h i en els 8.000m2 de jardí a l’aire lliure hi haurà dues zones d’escenaris amb música en directe. A l’escenari principal sonarà jazz, electrònica, i la fusió d’altres gèneres musicals amb artistes internacionals i propostes emergents del sector. A la segona zona d’escenari, propostes locals i de quilòmetre zero. A més a més, l’espai acollirà una zona gastronòmica amb foodtrucks que oferiran propostes per a tots els paladars (inclou opcions veganes, vegetarianes, sense gluten i per a infants), la fira del disc i del llibre Gran Price Vinyl Riots organitzada per Gran Price Vinyl, una zona infantil i una zona de market de roba vintage, complements i art.

 

Jazztrònica ofereix una programació estable de format reduït al Jamboree en el marc del Jazztrònica XS

L’equip del festival Jazztrònica serà l’encarregat de programar els artistes que actuïn al Jamboree els divendres i dissabtes del 2022 a partir del mes de març. A les sessions de les 23:00 els assistents podran descobrir sobre l’encontre entre el jazz i l’electrònica, i veure en escena alguns dels artistes més representatius dels gèneres que han nascut d’aquí com són el nu-jazz o el drum’n’bass.

 

Pere Manresa, impulsor i director del festival Jazztrònica, fou un dels artífexs

de la fórmula coneguda com a “jazz & dance” que es va implementar des dels inicis del Jamboree i que encara es manté. A principis dels 90, va treballar colze a colze amb el màxim responsable del Grup Mas i Mas i Jamboree, Joan Mas, com a discjòquei i tècnic de so. En aquest sentit, Jazztrònica XS suposa també un retrobament entre dues personalitats que van exercir un paper clau en l’orientació de la sala.

 

La col·laboració arrencarà el 4 de març amb Midi Jazz Club, grup format pel discjòquei i percussionista Max Moya, el teclista Baptiste i el trompetista Roqui Albero. Seguiran noms com ara Kevin Yost, un referent mundial del jazz electrònic, que presentarà el projecte el Kevin Yost & The Jazz Influence, Blue Lab Beats, Afrosideral, Chacho Brodas amb el trompetista Benet Palet i Zoe’s Shangai.

 

A banda de consolidar una programació d’electrojazz al Jamboree, Jazztrònica i Mas i Mas ampliaran aquest acord amb iniciatives de pes, vinculades en alguns casos al Mas i Mas Festival i que aniran desvetllant durant les pròximes setmanes. La voluntat compartida per ambdues parts és la de forjar una col·laboració sòlida i fecunda.