Síguenos

MÚSICA MOLT MÉS...
BACK TO TOP

OGB Trio + R

Diumenge, 22 de Maig

OGB Trio + R és un projecte del micro segell barceloní Discos Redondos, integrat per Albert Oriol (DJ Enzo) als plats, Marco Boi al baix elèctric i sintetitzadors, Raül-Marc Portell al piano elèctrica Wurtlitzer, a l’orgue Hammond i sintetitzadors i Tony García a la bateria i producció.

Els assajos per a aquest projecte van començar fa gairebé 3 anys, essent originalment un duet integrat per Tony García i Marco Boi, i que estava destinat a l’exploració personal de la part més jazzística delm downtempo, el hip hop instrumental, el big beat i el broken beat. Amb
el temps i la necessitat d’afegir capes de so i textures, s’han anat sumant components que han fet créixer la sonoritat de la formació, arrodonint-la, aportant-ne les idees, la personalitat, el so i la visió.
Tot i comptar amb composicions originals estructurades, OGB Trio sempre va estar destinat a acabar de quallar de forma orgànica al local d’assaig, per la qual cosa, com tantes altres coses, es va veure forçat a aturar-se durant la pandèmia. Ara, després d’uns mesos de feina, s’ha pogut reprendre el camí. Aquest disc recull temes originals de Tony García i Marco Boi, influïts pel hip hop jazz i el funk instrumental contemporani, així com composicions obertes sorgides espontàniament durant les sessions d’assaig a partir d’una cèl·lula proposada per algun dels components i desenvolupades després per la totalitat del grup.

La portada mereix una menció específica. Es tracta d’una magnífica il·lustració de Los Valientes Duermen Solos, il·lustrador barceloní que, seguint la fórmula descrita anteriorment, va treballar a partir d’un parell de cèl·lules rítmiques, una pinzellada melòdica, i res més. Ha decidit anomenar-la “Revisió de la magnitud o la mida d’alguna cosa” i, preguntat sobre ella, això és el que ens explica:
Quan Tony García em va proposar formar part del seu projecte elaborant l’artwork del seu EP no vaig saber si rendir-me o escapar-me: sens dubte un privilegi estrany ja que no hi ha fi per a les coses d’aquesta febre anomenada OGB Trio + R . Aquest punt de vista exigia l’elaboració d’una imatge disponible a totes les escales. Acabo de captar la suposada mesura de totes les seves coses. Lull és tan ràpid captant la reproducció plàstica fins al punt que ja pot anar al mateix pas que la seva escolta. La realitat és un aire a diumenge que cau, com el sol que se’n va sense posats, i per tant il·lumina sense saber-ho. Sempre vaig saber que a les seves cançons hi havia ocellets.

L’EP homònim de 5 temes que presenta OGB Trio + R aquesta primavera de 2022 ha estat gravat, barrejat i masteritzat als estudis Underpool de Barcelona.
Es presentarà en directe al Jazztrónica Fest & Market de Barcelona el 22 de maig, on el grup tindrà el plaer de compartir cartell amb la llegenda viva del soul jazz Roy Ayers, i al juny al Jamboree Jazz Club, també a Barcelona.
Estarà disponible per a compra digital a Bandcamp l’1 de maig de 2022. En aquesta plataforma ja pots escoltar el single de bestreta i fer la reserva de l’edició limitada de 200 còpies en vinil, que veurà la llum a principis de juny. Tens l’enllaç aquí:https://discos-redondos.bandcamp.com/

També pots fer la teva reserva ja a la web del segell:
https://discos-redondos.es/producto/ogb-trio-r-ogb-trio-r
O participar de la campanya de crowfunding realitzada a Verkami, on tens diferents opcions de recompenses, que inclouen entrades als concerts de presentació de la banda al Jazztrònica Fest & Market i al Jamboree Jazz Club
https://vkm.is/ogb