Síguenos

MÚSICA MOLT MÉS...
BACK TO TOP

Roy Ayers

Diumenge 22 maig,

El vibrafonista/vocalista Roy Ayers es troba entre els artistes de Jazz/R&B més coneguts, amats i respectats en l’escena musical actual. Ara , en la seva quarta dècada en el negoci musical, Ayers, conegut com al Padrí del Neo-Soul, continua tancant la bretxa entre generacions d’amants de la música. Avui en dia, el músic dinàmic és una figura icònica que encara té una gran demanda i els pesos pesants del qual de la indústria musical inclouen a:  Mary J. Blige, Erykah Badu, 50 Cent, A Tribe Called Quest, Tupac i Ice Cube.

Va néixer a Los Angeles i, amb només cinc anys d’edat, ja va començar a mostrar interès i aptituds musicals. Va començar tocant el piano, va passar a la guitarra d’acer, va tocar la flauta, la trompeta i la bateria abans d’adoptar les vibracions com el seu instrument preferit.

Al principi va estudiar de forma independent, pero més endavant, va descobrir que Bobby Hutcherson, un vibrafonista, vivia en el seu veïnat i va començar a treballar sota la seva tutela. Sobre l’any 1961, Roy s’havia convertit en un músic professional, al principi de la seva carrera va col·laborar i va actuar amb gent com Chico Hamilton Teddy Edwards, Jack Wilson, Phineas Newborn i Gerald Wilson. Poc després, Roy va fer el seu debut discogràfic amb Curtis Amy, un saxofonista molt respectat, amb qui va gravar «Way Down» i «Tippin on Through».