Síguenos

MÚSICA MOLT MÉS...
BACK TO TOP

Kenny Garrett

Diumenge, 24 d’Abril

Amb la seva il·lustre carrera, que inclou temporades distintives amb Miles Davis, Art Blakey i The Jazz Messnegers, Donald Byrd, Freddie Hubbard, Woody Shaw i la Orquestra de Duke Ellington, així com una carrera com a solista que va començar fa més de trenta anys, Kenny Garret és fàcilment reconegut com un dels mestres vius més brillants i influents del Jazz Modern. Amb un dels meravellosos Sound From The Ancestrors, Garret, guanyador del premi GRAMMY, es reafirma com un artista de cap a peus.

L’últim llançament de Kenny Garret, Sounds From the Ancestrors, és un àlbum multifacètic. La música, això no obstant, no s’allotja dintre dels estrets confins de l’idioma del Jazz, el qual no és sorprenent si es té en compte que el saxofonista i compositor reconeix a artistes com Aretha Franklin i Marvin Gayes com a importants referents. Sounds from ancestors ocupa el seu propi espai amb claredat intel·lectual, enginy sonor i pes emocional.

-“El concepte inicialment era tractar d’obtenir alguns dels sons musicals que recordava quan era nen, sons que eleven el teu esperit de persones com John Coltrane, Aretha Franklin,  Marvin Gaye,  i la part espiritual de l’església”, explica Garret,          – “quan vaig començar a pensar en ells, em vaig adonar era l’esperit dels meus avantpassats.”

De fet, Sounds From the Ancestors reflecteix la rica història del Jazz, el R&B, i el Góspel de la seva ciutat natal Detroit. Això no obstant, el més rellevant, també ressona amb una vitalitat cosmopolita moderna, en particular la inclusió de música procedent de França, Cuba, Nigèria i Guadalupe.